BANG OM TE FALEN OF BANG VOOR SUCCES?

BANG OM TE FALEN OF BANG VOOR SUCCES?

WAUW! Deze week heb ik in verschillende sessies gesproken over belemmerende overtuigingen. Datgene wat we ons vertellen op onze slechtste momenten. Op die momenten waar we het meest kwetsbaar zijn, onzeker, op die spannende momenten die we allemaal kennen. Of het nu je mening geven is in een belangrijke vergadering, een killer presentatie geven voor al je collega’s of je allereerste verkoopgesprek als ondernemer.

Je slechtste vriend

Het zijn die momenten waarop we onszelf keihard neersabelen. Geloof me, als je datgene wat jij tegen jezelf zegt tegen anderen zou zeggen, zou je geen vriend overhouden. Sterker nog, je zegt het niet hardop tegen jezelf. Want eigenlijk weet je wel dat het niet waar is. Maar stiekem zeg je het onbewust heel vaak tegen jezelf. Haal je jezelf keihard onderuit, voel je hem tot in je diepste vezels en maakt het je onzeker. Het gevoel dat je faalt, dat je niks waard bent, dat je maar liever ergens in een hoekje kruipt. Sterker nog, ter plekke door de grond zakt.

Wie denk je wel niet dat je bent?

‘Ik ben niet goed genoeg’ is er één. ‘Ik mag er niet zijn’, nog zo’n feestnummer. Of ‘ik moet alles onder controle houden’. En denk aan al die andere overtuigingen die volgen op het simpele woordje ‘te’. Te dik, te lelijk, te dun, te dom.

Druk op de stopknop

STOOOOOOOOP! Dit is waarin jij jezelf KEI-HARD belemmert. ‘Your playing small does not serve the world. Who are you not to be great?’ mooie woorden van Nelson Mandela. Wat is het hard werken, puzzelen, doorvragen en graven voor de mooie vrouwen die ik coach om ze boven water te halen. Maar wat is het mooi, als het kwartje valt. En als we die helpende gedachte vinden die zoveel meer brengt. Ontlading, kracht en zo bevrijdend. Vraag jezelf eens af: ben je bang om te falen, of ben je bang voor succes?

Meer weten?

Al deze vragen beantwoorden we ook in de Summerschool die over 2 weken start. Een 1-op-1 coachtraject waarin jij ontdekt waar je écht blij van wordt. Zicht krijgt op jouw persoonlijke drijfveren, je kracht en je talenten en de regie over je leven terugpakt. Met meer rust, ontspanning en werk waar je écht blij van wordt. En dat doe je met andere dertigers, die ook met een energielek zitten. De laatste kans om in te stappen voor coaching, voor ik met verlof ga. Meer weten? Lees meer over de stappen die je maakt in een coachtraject met mij. Of stuur me een berichtje, ik help je graag!

MEER LEZEN?

HET GEVOEL VAN FALEN

HET GEVOEL VAN FALEN Wauw, wat heeft me dat vaak dwars gezeten. Continu die onrust voelen, de onzekerheid, de twijfels en een hoofd dat overuren maakt. Het voelde als een worsteling, met mezelf dan vooral. Waarbij ik op het ene moment vol overtuiging dacht: ja, ik ga NU mijn baan opzeggen. En het andere moment [...]

LIEVE MAMA

LIEVE MAMA Wat is het toch met ons mama’s dat we de liefste, leukste, grappigste moeder voor onze kids willen zijn en onszelf daarbij soms compleet uit het oog verliezen? Vooral als we volop in de tropenjaren zitten. Je weet wel, die tijd met gebroken nachten, huilende kids, flesjes, hapjes, tandjes, vieze luiers en oh [...]

BEN IK DE ENIGE?

BEN IK DE ENIGE? Ben ik de enige die hier tegenaan loopt? Hoor ik vaak. ‘Nee, zeker niet’ is meestal mijn antwoord. Want 9 van de 10 keer gaat het om de vraag: wat wil ik nu écht? De antwoorden heb je vaak zelf, maar het is goed zoeken. Flink graven, doordenken, juist even niét [...]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.