COACHTRAJECT

Het belangrijkste bij een coachtraject is dat het bij jouw coachvraag past en bij jou als persoon. Daarom kijken we tijdens een gratis intake altijd samen hoe dat er voor jou uit moet zien. Hebben we een klik en kan ik je helpen met jouw coachvraag? Alleen als we allebei een goed gevoel hebben, kunnen we echt stappen maken.

JOUW COACHTRAJECT IN 4 STAPPEN

1. WIE BEN IK?

In de eerste sessie starten we met de ‘Wie ben ik’ fase. We gaan meteen aan de slag! Hoe zit jij in elkaar en wat vind jij belangrijk? Met een kleurentest krijg jij zicht op je drijfveren, kwaliteiten en valkuilen. Door deze helder te krijgen, zet je meteen de eerste stappen in het coachtraject. Zo krijg je scherp wat jou uniek maakt en waar jij blij van wordt.

2. WAT WIL IK?

Terug naar jouw coachvraag! In de ‘Wat wil ik’ fase bepalen we welke doelen je wilt stellen en welke acties je hieraan kunt koppelen. Hoe zorgen we er samen voor dat jij deze doelen daadwerkelijk kunt behalen? We visualiseren het gewenste resultaat en maken het tastbaar. Natuurlijk kijken we ook of je je coachvraag wilt aanscherpen, naar aanleiding van de eerste sessies.

3. WAT KAN IK?

Back to reality! Waar sta je nu en hoe ben je daar gekomen? Vaak heb je al een aantal stappen gezet in jouw proces. We gaan aan de slag met jouw doelen en acties om verder te komen. Welke competenties heb je al ontwikkeld en welke wil je daaraan toevoegen? Met slimme tools en handige inzichten help ik jou om je potentieel te verwezenlijken.

4. WAT DOE IK?

Tijd voor actie! In de ‘Wat doe ik’ fase kijken we of het lukt om jouw doelen te bereiken. We vieren successen en sturen bij waar nodig. Wat vind je nog lastig, waar loop je tegenaan en hoe kan ik je daarbij helpen? Alles om optimaal resultaat te halen uit jouw coachtraject. We sluiten af met een evaluatie en kijken hoe jij verder kunt met jouw proces.

JOUW INVESTERING

In een coachtraject combineer ik de kracht van online tools en praktische opdrachten met de verdieping tijdens 1-op-1 coachsessies. De Start 2 Sparkle Academy helpt jou om te ontdekken waar jouw kracht ligt en waar jij nu écht blij van wordt. De combinatie met 4 verdiepende 1-op-1 coachsessies op locatie of online zorgt ervoor dat jij de regie (terug)pakt over jouw eigen leven. Gedurende het hele proces ben ik jouw sparringspartner én cheerleader en stel ik jou precies die vragen die jij nodig hebt om écht in actie te komen.

Een afspraak annuleren kan tot 24 uur voor de sessie kosteloos. Daarna worden de kosten van de sessie in rekening gebracht. Voor organisaties en bedrijven geldt een tarief dat overeengekomen is in een offerte.

TOOLS & TECHNIEKEN

In mijn coaching maak ik gebruik van tools en technieken om jou in beweging te zetten. Een aantal voorbeelden:

 • Kleurentest; zicht op jouw natuurlijke drijfveren;
 • Elementenvierhoek, wat is jouw natuurlijke manier van handelen?
 • Kwaliteitenspel, jouw kwaliteiten in beeld;
 • Inspiratiespel; van belemmerende gedachten tot jouw inspiratiebronnen;
 • Oplossingsgericht coachen; aan de slag met jouw ideaal;
 • En nog veel meer interessante en effectieve technieken en opdrachten.

JOUW COACHVRAAG

Ik kan jou zowel helpen met loopbaancoaching als personal coaching. Waar kun je aan denken qua coachvraag?

 • Hoe kan ik meer op mijn gevoel vertrouwen om de juiste keuzes te maken?
 • Hoe kan ik mijn zelfvertrouwen en assertiviteit vergroten?
 • Hoe kan ik meer balans vinden tussen werk en privé?
 • Wie ben ik nu écht en waar liggen mijn drijfveren en kwaliteiten?
 • Wat wordt de volgende stap in mijn loopbaan?
 • Hoe kan ik mijn droom realiseren?

WAT ANDEREN ZEGGEN

 • "Nadat ik uitgevallen was op mijn werk, heb ik contact gezocht met Joanne. Ik wist vrijwel zeker dat ik niet meer wilde terugkeren in mijn huidige baan en vroeg me af welk werk er nog meer bij mij zou kunnen passen. Tijdens het coachtraject ontdekte ik welke patronen ik kan gaan doorbreken, hoe ik vaker en beter in kan checken bij mezelf en m’n gevoel een stem kan geven in de beslissingen die ik maak. Het is zó fijn om op sommige momenten in je leven en/of loopbaan even stil te staan en tegen het licht te houden of datgene wat je aan het doen bent jou nog wel gelukkig maakt. Dat lukt je heel vaak zelf, maar soms is het fijn als iemand even meeloopt. Je in de spiegel laat kijken; je dingen vanuit een ander perspectief laat zien. En dat kan Joanne als geen ander! Door de coaching van Joanne heb ik ervaren dat er nog heel veel passie is voor mijn huidige baan, daar waar mijn werk mij dit even niet meer kon laten zien." - Linda (34)
 • Van tevoren twijfelde ik of ik wel 8 sessies nodig had in het coachtraject. Uiteindelijk was het coachtraject enorm waardevol. Ik heb hele mooie inzichten gekregen rondom mijn passie in mijn werk. Mijn doel voor de coaching heb ik zeker behaald en sneller dan gedacht. Joanne is een erg prettige coach. Ze stelt mooie vragen, luistert goed en ze kan een mooie spiegel voorhouden zodat je zelf wordt getriggerd ipv dat het antwoord voor je wordt ingevuld. Daarnaast komt Joanne op mij over als een betrokken, enthousiaste, hele aardige en fijne coach. Ze is ook flexibel in het goed aansluiten bij waar je het als klant over wilt hebben. Daarnaast biedt ze bij oefeningen die je zelf doet buiten de sessies mooie tools, die je op een goede manier aan het denken zetten en wat voor mij zeker hielp bij stappen maken richting mijn leerdoel. Ik zou Joanne zeker aanraden als coach als je bijvoorbeeld wilt ontdekken wat je passie is. Of als je vastloopt in je werk en je voelt je bijvoorbeeld uit balans en je wilt graag sparren over hoe verder. Ik heb Joanne ervaren als een erg waardevolle, fijne loopbaancoach. Ik zou zeggen als je twijfelt; volg je gevoel. Als het goed voelt, zeker doen! - Liselotte (27)
 • “Ik merkte een enorm energielek en ik wilde weten waar ik mijn energie vandaan haal. Wel vroeg ik me af of een coach nou echt bij mij pastte. Ik ben een enorm nuchter persoon en ik wist niet of dit wel zin had. Door ervaring van anderen heb ik de stap toch genomen. Ik koos voor Joanne, omdat Joanne dezelfde struggle heeft ervaren. Zij praat uit ervaring en is een enorm nuchtere, enthousiaste coach. Iemand die gerichte vragen stelt en niet bang is om jou je valkuilen in te laten zien. Van Joanne heb ik geleerd om af en toe stil te staan en niet altijd door te willen gaan. Ik had geen idee, maar hierdoor ken ik mijn krachten en weet ik waar ik mijn energie vandaan haal. Sinds kort heb ik een nieuwe baan, waar ik echt enorm veel energie uithaal. Coaching is een stok achter de deur. Het werkt echt! Joanne heeft mij enorm geholpen en was voor mij de perfecte coach. Geen "zweverigheid“. Absoluut doodeng was het, maar elke stap was mooi. Ik raad Joanne aan iedereen aan, maar vooral aan de dertigers. Die alsmaar maar moeten en niet weten wat ze nou precies willen.” - Sabine (35)
 • “Ik liep werkgerelateerd en prive in een vicieuze cirkel en ben daarom ingestapt bij Joanne. Ik heb het coachtraject bij haar als heel fijn ervaren. Nadenken en dingen daarna goed onder woorden brengen heeft me goed geholpen. Na het coachtraject merk ik dat alles ‘lichter’ is geworden, makkelijker en duidelijker. Ik ken mijn grenzen maar ook mijn valkuilen. Wat ik vooral fijn vond aan het traject is dat Joanne je op een positieve manier steeds weer vanuit de basis verder laat kijken naar jezelf zonder te ‘sturen’ in een bepaalde richting en zonder steeds de dooddoener ‘Wat denk je zelf’ te gebruiken. Ik zou Joanne daarom aanraden aan iedereen die vastloopt in werk- en/of prive-issues. Ook als je niet helder hebt waar de schoen wringt, kom je daar in dit traject prima achter. - Margreet (35)
 • Van tevoren twijfelde ik of dit coachtraject iets zou zijn voor mij of dat het zou tegenvallen. Uiteindelijk vond ik de manier van werken erg fijn, ik voelde mij op mijn gemak en gelijk aan Joanne. Zij zette mij aan het denken en begeleidde mij op een fijne manier. De filmpjes in de Start 2 Sparkle academy gaven een goed beeld over bepaalde onderwerpen. Waardoor ik het beter begreep. Het coachtraject was erg leerzaam en duidelijk. Daarom zou ik het aan mijn vriendinnen of collega’s aanbevelen. Door de gesprekken en oefeningen kreeg ik een heel goed beeld over mijzelf. Ik weet nu dat ik over mooie kwaliteiten beschik, maar dat mijn negatieve zelfbeeld mijn grootste vijand is. Ik weet nu waarom ik bepaald gedrag vertoon en hoe ik daar mee om kan gaan. - Jitske (39)
 • Suus“Van tevoren heb ik getwijfeld om contact te zoeken omdat ik nog geen helder geformuleerde coachvraag had en niet goed wist wat ik kon verwachten. Maar omdat ik zo “vast” zat heb ik toch een afspraak gemaakt met Joanne. Uiteindelijk was het een super ervaring. Joanne stelt de juiste vragen waardoor je nieuwe en soms verrassende inzichten krijgt. Voor mij persoonlijk is er veel veranderd in deze 8 sessies en ben ik een betere versie van mijzelf geworden. Het resultaat is dat ik de regie over mijn leven terug heb. Ik heb rust ingebouwd en maak bewust keuzes. In het traject heb ik altijd het gevoel gehad dat ik alles met Joanne heb kunnen delen en aan haar heb kunnen vertellen. Ik zou dit coachtraject aanraden aan iedereen die het gevoel heeft vastgelopen te zijn in zijn leven of op het punt “is dit het nou” is beland.“ - Suus (34)
 • Joanne heeft mij laten inzien waar ik goed in ben, waar mijn kwaliteiten liggen, waar mijn valkuilen liggen, maar ook vooral te bevestigen dat ik op de goede weg ben mbt mijn loopbaan. Dit was het zetje dat ik nodig had om bepaalde keuzes te maken. Het belangrijkste wat ik meeneem: Blijf altijd dicht bij jezelf en iets wat jij voelt, is ook echt van jou. Verder moet ik altijd van alles en het liefst ook gelijk. Ik pas met regelmaat de vraag van Joanne toe als ik weer eens iets “moet” van mezelf; Moet ik dit nu echt doen? Dit helpt mij enorm! Ze heeft mij zowel op weg geholpen richting mijn loopbaan als hoe om te gaan met mijn valkuilen. Ik kan haar voor iedereen aanraden die twijfelt over haar of zijn loopbaan!” - Anne (34)
 • “De kickstart was een mooie bevestiging van kwaliteiten en ontwikkelpunten die ik zeker bij mezelf herken. Doordat Joanne ze visueel onder elkaar zet kom je in beweging om er weer actief mee aan de slag te gaan. Ik heb leuke praktische tips mee naar huis gekregen die makkelijk uitvoerbaar zijn. Joanne is een fijne en rustige gesprekspartner waarbij ik me snel op mijn gemak voelde.” - Lotte (30)
 • “De kick-start heeft mij in één keer al gelijk meer inzicht gegeven. Zelf draaf ik soms helemaal door om ‘mezelf uit te vinden’ en te ontdekken wat ik leuk vind. Maar door de situatie waar ik mij nu in bevind mis ik daar soms de energie / positiviteit voor. Joanne heeft mij een aantal vragen gesteld die mij echt aan het denken hebben gezet, ook in de dagen na de kick-start. Zij heeft alvast een sprankel van haar positieve insteek aan mij overgedragen. Ik heb dan ook gelijk een coachingstraject afgesloten want nu wil ik doorpakken!” - Marieke (26)
 • “Als dolende dertiger en jonge moeder, kwamen voor mij de vragen: “Wat vind ik nou echt leuk?”, “Word ik ECHT blij van wat ik nu doe?” regelmatig naar voren. Het antwoord bleef alleen uit. Met de stappen die ik tijdens het coachtraject heb kunnen zetten ben ik superblij. Ik ben weer “steviger gaan staan” en heb het vertrouwen dat ik heel veel mooie kwaliteiten bezit. Ik durf te vertrouwen op mijn eigen keuzes. Ik heb inzicht gekregen in de dingen waar ik blij van word en wat dit mij kan brengen, maar ook wat ik anderen daarmee kan brengen. Ik zou dit coachtraject aanraden aan elke dolende dertiger. En in mijn geval aan alle jonge mama’s in mijn omgeving, die opzoek zijn naar de balans tussen: Jezelf zijn, partner zijn, mama zijn en daarnaast energie halen uit een toffe passend job! Joanne is een hele fijne coach, die in staat is om bij te sturen waar nodig en zo voor ieder persoonlijk net “dat beetje extra” uit het traject te halen.” - Mariska (33)
 • “Op bluemonday had ik afgesproken met Joanne voor de Kickstart. Het was alles behalve een deprimerende sessie ;). Toen ik de uitkomsten van de test bekeek, waren deze in sommige gevallen best verrassend voor mij. Door een aantal vragen/opmerkingen van Joanne ging ik deze uitkomsten op een andere manier bekijken. En kwam er zo achter dat dit toch veel met elkaar in verband staat. Aan het einde van de sessie hadden we een gevulde flipover met daarop mijn behoeftes, ontwikkelpunten, kwaliteiten en drijfveren. Wat zeker gaat bijdragen aan het vinden van een nieuwe uitdaging!" - Mara (25)
 • Emma Ploeger“Joanne geeft me altijd het gevoel dat ik alles mag zeggen of vragen en dat niks raar of fout is. Ze stelt de juiste vragen, die me aan het denken zetten. Verder spreekt de praktische aanpak mij aan. Geen eindeloze gesprekken over ‘vroeger’ maar pragmatisch kijken naar de toekomst, met allerlei leuke opdrachten en tools. Ik heb vooral veel geleerd over mezelf. Ook vond ik het heel waardevol om te kijken naar mijn belemmerende gedachten, want om me daarvan bewust te zijn helpt me bij het maken van de volgende stap in mijn carriere, maar ook in de rest van mijn leven. Dankzij Joanne heb ik de ‘spirit’ ook weer teruggevonden dat alles goedkomt en ik ga meestal vol energie weg na een sessie. Ik vind het ook fijn dat Joanne ‘ervaringsdeskundige’ is, omdat ze iets soortgelijks heeft meegemaakt. Joanne heeft echt haar 'roeping' gevonden en dat straalt ze ook uit. Ze gaat er 100% voor en dat is zichtbaar! Ik vind Joanne een topcoach en zou haar bij iedereen die een volgende stap in zijn of haar carriere wil maken aanraden. " - Emma (30)
 • Krista Bonekamp, Krista Bonekamp Life & Loopbaancoaching“Joanne is begripvol, enthousiast, stralend, inspirerend, maar ook praktisch ingesteld. Door haar open en vriendelijke uitstraling had ik direct vertrouwen in haar. Ze biedt een luisterend oor en kan goed samenvatten om de kern eruit te halen. Hier heb ik veel aan gehad in tijden dat het overvol was in mijn hoofd. Na een sessie met Joanne is er meer ruimte in mijn hoofd. Ik heb meer zicht gekregen in mijn kwaliteiten, maar ook mijn belemmeringen. Doordat ik me hier veel meer bewust van ben kan ik mijn kwaliteiten laten groeien en de belemmerende stemmetjes herkennen. Ook de kleurentest vond ik een eyeopener. Alsof ik mezelf eindelijk echt leer kennen. Ik vind haar bedrijfsnaam ook heel treffend! Zodra Joanne in haar vibe zit, gaan letterlijk haar ogen sprankelen!" - Krista (37)
 • Lisa, 26 jaar“Joanne biedt een luisterend oor, kan goed de wirwar aan situaties en gevoelens die ik op tafel leg samenvatten en geeft tip en tricks die bruikbaar zijn in het dagelijks leven. Ik ben mij bewust geworden van mijn kwaliteiten en valkuilen en mijn focus op extern in plaats van intern, dit is een eerste stap in de ontwikkeling van mijn zelfvertrouwen, het overzicht dat ik nodig heb om mijzelf en de projecten beter in de gaten te kunnen houden.” - Lisa (26)
 • Wan Kemper, Centraal Beheer"Ik heb een fase bereikt waarin ik even wat afstand van mijn dagelijkse werkzaamheden heb genomen en heb bekeken of ik nog goed op mijn plek zit en wat ik verder nog wil beleven en bereiken. Daar heb ik een sabbatical van 6 maanden voor genomen. Ik heb Joanne gevraagd mij in deze tijd te helpen om dit te achterhalen. En dat heeft ze uitmuntend gedaan! Met een open en professionele aanpak waarin veel ruimte was voor mijn wensen. En met zo nu en dan verrassende manieren om inzichten naar boven te halen. Kortom, prima bevallen en kan het iedereen aanbevelen die met dit soort vraagstukken zit! Ik ben er ondertussen weer helemaal uit, ga binnenkort weer lekker aan de slag:) Joanne, zeer bedankt voor je hulp!" - Wan (62)  
 • Annerieke Siemons - Vrieling, Start2move“Door het inzetten van haar enthousiaste, energieke, krachtige en positieve houding en uitstraling kan Joanne mensen echt in beweging zetten.” - Annerieke (39)
 • Esther Doeve, Enjoy“Bij Joanne voel ik me welkom, ook al ben ik een totaal ander persoon dan zij is. Dat vind ik mooi! Kon heel open zijn, heb leuke dingen gedeeld maar ook aangrijpende gebeurtenissen. Joanne is erg enthousiast en kan goed doorvragen, samenvatten en mij aan het denken zetten. Ze reageert snel op mij en dat vind ik fijn.” - Esther (58)
 • Coen Holtmaat"Ik heb het gevoel dat Joanne de juiste vragen stelt en dat zij goed het overzicht houdt. Tijdens de sessies voel ik me prettig omdat er wel doortastende vragen worden gesteld, maar de prettige sfeer blijft behouden. Ook het doel blijft goed voor ogen en we gaan allebei telkens voor progressie. Dat kan ik heel erg waarderen en deze aanpak (voortgang boeken, kritisch, sociaal en telkens de doelen in het achterhoofd) past bij mij.” - Coen (35)
 • Sonja Bruinier- Asmussen, Centraal Beheer“Joanne is open en eerlijk. Stelt open vragen waardoor ik zelf steeds na moet denken. Op die manier maakt Joanne me steeds weer bewust van alle mooie en minder mooie dingen. De rust die ze uitstraalt maakt dat ik me erg op mijn gemak voel.” - Sonja (58)

LEESVOER

HET GEVOEL VAN FALEN

HET GEVOEL VAN FALEN Wauw, wat heeft me dat vaak dwars gezeten. Continu die onrust voelen, de onzekerheid, de twijfels en een hoofd dat overuren maakt. Het voelde als een worsteling, met mezelf dan vooral. Waarbij ik op het ene moment vol overtuiging dacht: ja, ik ga NU mijn baan opzeggen. En het andere moment [...]

LIEVE MAMA

LIEVE MAMA Wat is het toch met ons mama’s dat we de liefste, leukste, grappigste moeder voor onze kids willen zijn en onszelf daarbij soms compleet uit het oog verliezen? Vooral als we volop in de tropenjaren zitten. Je weet wel, die tijd met gebroken nachten, huilende kids, flesjes, hapjes, tandjes, vieze luiers en oh [...]

BEN IK DE ENIGE?

BEN IK DE ENIGE? Ben ik de enige die hier tegenaan loopt? Hoor ik vaak. ‘Nee, zeker niet’ is meestal mijn antwoord. Want 9 van de 10 keer gaat het om de vraag: wat wil ik nu écht? De antwoorden heb je vaak zelf, maar het is goed zoeken. Flink graven, doordenken, juist even niét [...]

without
https://www.usparklecoaching.nl/wp-content/themes/blake/
https://www.usparklecoaching.nl//
#ff38a2
style1
paged
Loading posts...
/home/public/sites/www.usparklecoaching.nl/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.usparklecoaching.nl/wp-content/themes/blake
on
no
yes
off
Enter your email here
off
off