DE NUMMER 1 FOUT BIJ HET VINDEN VAN EEN NIEUWE BAAN

DE NUMMER 1 FOUT BIJ HET VINDEN VAN EEN NIEUWE BAAN

Gék word je ervan. Van het piekeren en malen. Van de onzekerheid en de worsteling met jezelf. Want jij weet het zeker: deze baan van jou, dat is het écht niet meer. De tijd dat je fluitend naar je werk ging is voorbij en tegenwoordig ga je eerder met buikpijn richting je bureaustoel, de uurtjes aftellend totdat je weer vrij bent.

Hallo maandag, hoe lang duurt het nog tot vrijdag?

Steeds vaker check je de vacaturesites. En zo jobhop je van Monsterboard naar Nationale Vacaturebank en struin je van Indeed naar LinkedIn. En dat CV van jou is nou ook niet bepaald up to date, dus misschien steek je daar wel wat tijd in.

En dan gebeurt het.

Tuurlijk, vacatures genoeg maar waar begin je in hemelsnaam? Hoe vind je tussen al die duizenden vacatures, precies die baan die bij jou past? Met een goede zoekopdracht natuurlijk, maar waar je zoek je op als je niet eens weet wat je écht wilt? En dus zoek je al snel op de bekende termen. Maar hee: dat is toch juist wat je niet wil?

Als je doet wat je deed, krijg je wat je altijd kreeg, remember?

De energie waarmee jij jouw zoektocht naar een nieuwe baan begon, is inmiddels ver te zoeken. Jij doet zo hard je best maar schiet voor je gevoel genadeloos tekort. Jij ziet door de bomen het bos niet meer en met dat korte lontje wordt het er thuis ook niet echt gezelliger op.

Herkenbaar?

Snap ik, want dat is namelijk precies wat ik bij zóveel mensen zie gebeuren. En daarmee de nummer 1 fout als je op zoek bent naar een (nieuwe) baan. En precies de reden waarom het niet werkt.

Ik geloof dat je veel beter kunt beginnen bij het begin. Nummer 1, is een vraag die je sowieso veel kan brengen. Waar krijg jij energie van? Waar word jij nu écht blij van? Waarvan gaat jouw hart sneller kloppen, wanneer gebeurt er iets van binnen? Of zoals ik het zeg: waar gaan jouw ogen van stralen? Een vraag die snel gesteld is, maar zoveel lastiger te beantwoorden.

Want met antwoorden als: sporten, met vrienden afspreken (die goeie ouwe tijd, remember?) en uit eten gaan neem ik geen genoegen. Dat weet je, als je door mij gecoacht wordt. In die zin is het parelvissen en luister ik supergoed naar je, zodat ik tussen de regels door kan ‘lezen’. Ik vraag door, door en door, zodat jij steeds beter weet waar het voor jou nu écht om gaat.

Nummer 2, is de vraag: waar ben jij goed in? Waar krijg jij complimenten over, wanneer vliegt de tijd voor jou, wat is jouw talent? En ook hier is het advies: dig deeper! Anderen helpen en jouw ongekende enthousiasme zijn leuk, maar niet bepaald onderscheidend.

En weet je, zelf heb je een blinde vlek en leid je al snel aan tunnelvisie. Dus ga het gesprek aan. Met anderen, een buitenstaander, en als ik je een tip mag geven: een goede coach.

Daarmee bespaar je jezelf zoveel tijd.

Mooie bijvangst? Met de inzichten die je opdoet, wordt je leven meteen een stuk leuker. Want als je weet waar je energie van krijgt én waar je goed in bent (en waar niet), dan pak jij de regie over je eigen leven. Resultaat: meer zelfvertrouwen, meer rust en niet zoveel bezig zijn met wat anderen vinden.

Je snapt het, dit gaat me aan het hart. Vooral omdat ik het zó vaak fout zie gaan. En dus heb ik een paar plekken vrijgemaakt in mijn agenda om je te helpen. Tijdens een gratis ‘Hack jouw energielek’ gesprek denk ik met je mee en geef ik jou een concrete tip voor jouw volgende stap. Check mijn agenda voor de beschikbaarheid.

MEER LEZEN?

HET GEVOEL VAN FALEN

HET GEVOEL VAN FALEN Wauw, wat heeft me dat vaak dwars gezeten. Continu die onrust voelen, de onzekerheid, de twijfels en een hoofd dat overuren maakt. Het voelde als een worsteling, met mezelf dan vooral. Waarbij ik op het ene moment vol overtuiging dacht: ja, ik ga NU mijn baan opzeggen. En het andere moment [...]

LIEVE MAMA

LIEVE MAMA Wat is het toch met ons mama’s dat we de liefste, leukste, grappigste moeder voor onze kids willen zijn en onszelf daarbij soms compleet uit het oog verliezen? Vooral als we volop in de tropenjaren zitten. Je weet wel, die tijd met gebroken nachten, huilende kids, flesjes, hapjes, tandjes, vieze luiers en oh [...]

BEN IK DE ENIGE?

BEN IK DE ENIGE? Ben ik de enige die hier tegenaan loopt? Hoor ik vaak. ‘Nee, zeker niet’ is meestal mijn antwoord. Want 9 van de 10 keer gaat het om de vraag: wat wil ik nu écht? De antwoorden heb je vaak zelf, maar het is goed zoeken. Flink graven, doordenken, juist even niét [...]

15 Responses to DE NUMMER 1 FOUT BIJ HET VINDEN VAN EEN NIEUWE BAAN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.