HET GEVOEL VAN FALEN

HET GEVOEL VAN FALEN

Wauw, wat heeft me dat vaak dwars gezeten. Continu die onrust voelen, de onzekerheid, de twijfels en een hoofd dat overuren maakt. Het voelde als een worsteling, met mezelf dan vooral. Waarbij ik op het ene moment vol overtuiging dacht: ja, ik ga NU mijn baan opzeggen. En het andere moment dacht: het zal wel aan mij liggen. Waarom kost het mij zoveel energie, terwijl anderen fluitend door hun werkdag gaan? Het gevoel van falen, wat een naar gevoel is dat.

Jup, bingo, dat was ik een paar jaar geleden.

Ik werkte nog in loondienst, bij Centraal Beheer. Al een aantal jaar, met ups en downs, en vaak de vraag: word ik hier nu écht gelukkig van? Echt een leuke baan, met leuke collega’s, maar toch… Diep in mijn hart wist ik het antwoord al wel. Maar de stap maken? Dat was een ander verhaal.

Ik weet het nog zo goed. Besprak mijn twijfels met mijn partner, familie en vrienden. Totdat ook zij er helemaal genoeg van hadden. En tuurlijk, dat snap ik achteraf, want uiteindelijk heb jij zelf een keuze te maken. Maar dan wel het liefst één die ook goed voelt.

Pas toen ik er even tussenuit was – om te bevallen van mijn lieve Roos, kleinigheidje – wist ik dat ik de uitdaging hier niet meer voelde. En het tijd was voor de volgende stap.

En ook al is het ondernemerschap ook ‘one hell of a ride’ en komt je persoonlijke ontwikkeling in een sneltreinvaart, het gevoel van falen ben ik lang kwijt geweest.

Tot ik opnieuw moeder werd, van mijn kleine Sam. Intens genieten, intens zorgen en intens slaapgebrek. Yep, weer all the way, vol gas en all in. Want tijd voor jezelf is er in zo’n periode maar weinig. En met de zorgen voor mijn dochter Roos erbij, die een ontwikkelingsachterstand heeft en moeite heeft met prikkels (understatement), kwam mijn oude vriend weer tevoorschijn: het gevoel van falen. Maar dit keer als moeder.

Maar hee, dat was ik toch kwijt? Ik heb mezelf de laatste jaren toch zo ontwikkeld? Newsflash: that’s life. The good, the bad and the ugly.

Ik heb mezelf leren kennen als ‘zorgouder’ als moeder van een kind met een ‘beperking’. Want de juiste woorden heb ik nog niet gevonden. Maar ik heb wel ontdekt dat 200% vol gas inzetten op het moederschap, niet leidt tot 200% resultaat. In ons geval een kind dat nooit meer last heeft van overprikkeling en waarvoor de wereld niet langer te snel gaat.

De rode draad in dit persoonlijke verhaal? Als jij dit herkent:

– Jouw energie is ver te zoeken en jij gebruikt je vrije dagen om op te laden.
– Jij hebt het gevoel geleefd te worden en denkt regelmatig: is dit het nu?
– Jij wilt weten wat je nu écht leuk vindt en waar jij energie van krijgt, zonder je daarbij te laten leiden door verwachtingen van anderen of van jezelf.
– Jij wilt ontdekken wat belangrijk voor jou is, zodat je gemakkelijker keuzes kunt maken en knopen kunt doorhakken.

Dan gun ik jou dat jij jezelf niet langer onderuitschoffelt met negatieve gedachtes. Dat doen we namelijk al vaak genoeg. Juist op die momenten dat we onzeker zijn of het moeilijk hebben.

Als jij dit herkent, dan wil ik dat je jezelf nu eindelijk serieus gaat nemen. Serieus genoeg om te ontdekken wat je leuk vindt, waar je energie van krijgt én waar je goed in bent. Geef jezelf die kans, want dat is stap één. En dat betekent echt niet dat je meteen je baan opzegt, of het roer omgooit, want de beste keuzes maak jij zelf.

Want stel je eens voor hoe het óók kan zijn. Als jij precies weet wat jij wilt en waar je energie van krijgt. Hoe ziet je leven er dan uit?

– Jij ervaart zoveel meer rust en ontspanning, omdat je vertrouwt op jezelf en de keuzes die jij maakt.
– Gaat elke dag met plezier naar je werk, omdat je precies weet waar jouw kracht ligt en waar je energie van krijgt.
– Jij zit zelf aan het stuur in je eigen leven, zonder dat je continu bezig bent met wat anderen hiervan denken.
– Weet wat jij écht belangrijk vindt, zodat je gemakkelijker keuzes maakt en de knoop doorhakt waar je al zolang tegenaan hikt.

Serieus, ik weet hoe het voelt en daarom weet ik ook precies wat jij nodig hebt om de stap te maken.

Ontdekken waar jij nu écht blij van wordt en waar jij energie van krijgt? Tijdens mijn gratis webinar ‘Mama is MOE: 5 tips voor meer energie  vertel ik je er alles over. Schrijf je nu gratis in voor maandag 7 juni om 19.30 uur.

MEER LEZEN?

LIEVE MAMA

LIEVE MAMA Wat is het toch met ons mama’s dat we de liefste, leukste, grappigste moeder voor onze kids willen zijn en onszelf daarbij soms compleet uit het oog verliezen? Vooral als we volop in de tropenjaren zitten. Je weet wel, die tijd met gebroken nachten, huilende kids, flesjes, hapjes, tandjes, vieze luiers en oh [...]

BEN IK DE ENIGE?

BEN IK DE ENIGE? Ben ik de enige die hier tegenaan loopt? Hoor ik vaak. ‘Nee, zeker niet’ is meestal mijn antwoord. Want 9 van de 10 keer gaat het om de vraag: wat wil ik nu écht? De antwoorden heb je vaak zelf, maar het is goed zoeken. Flink graven, doordenken, juist even niét [...]

WAT GUN JIJ JEZELF?

WAT GUN JIJ JEZELF? Wat gun jij jezelf? Ik hoorde het van een collega coach een paar weken terug. “Gecoacht worden in plaats van coachen. Gun het jezelf!” En ik dacht meteen: YES! Wat mooi eigenlijk. Het is best wel een roerige periode in ons gezin de afgelopen maanden. Bevallen van onze mooie zoon Sam, [...]

6 Responses to HET GEVOEL VAN FALEN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.