JE KUNT PAS KIEZEN, ALS JE KUNT VOELEN

JE KUNT PAS KIEZEN, ALS JE KUNT VOELEN

Een tijdje terug was ik bij een workshop over het vinden van activiteiten waar je blij van wordt. Zo eentje waarbij ik stuiter van de energie en alle nieuwe kennis als een spons in me opneem om in te zetten voor mijn klanten. Hoe tof is het als jij precies weet waar je energie van krijgt en ook helder hebt welke activiteiten jij moet laten. Met die eerste krijg je zicht op werk waar je blij van wordt. Als je werk vooral bestaat uit de tweede categorie, ben je hard op weg naar een burnout. Niets voor niets noem je dit de ‘burnout-skills’. Letterlijk! Want soms is het net alsof je een burnout ‘nodig’ hebt om pas écht keuzes te gaan maken. Keuzes waar jij blij van wordt.

Maargoed, die workshop dus. Wat bij mij vooral bleef hangen is de volgende uitspraak:

“Je kunt pas kiezen, als je kunt voelen.”

Geloof ik heilig in en sinds deze workshop heb ik het hier ook regelmatig met mijn klanten over. We zijn vaak zover van ons lichaam af gaan staan in onze drukke maatschappij dat voelen een dingetje is. Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Je weet wel, ren je rot. En vrije tijd? Die plempen we vol met tv en dat andere geliefde schermpje; onze smartphone. Weet jij nog waar je energie van krijgt? En hoe je dat dan in jouw lichaam voelt? Wanneer neem je nog écht rust en heb je überhaupt tijd om te voelen? Vandaar ook dat ik je in mijn coachtraject help om eerst naar binnen te gaan, en pas daarna weer naar buiten. Eerst weten wie je bent en waar jij gelukkig van wordt, om vervolgens te kijken welk werk daarbij past.

Heb ik er nog één voor je:

“Fit work into your life, rather than try to fit yourself into a job”

Okee, deze is niet van de workshop maar ook weer zó raak. Voor mij in ieder geval en misschien herken jij je hierin. Vaak ben je onzeker en lijkt het alsof jij de enige bent die struggelt met je werk of je energiebalans daarin. En probeer je iets te worden wat je misschien helemaal niet bent. Keer het om: wat voor werk past bij jóu? En met welke voorwaarden daarin kom jij tot je recht? Context is zó belangrijk om het beste uit jezelf te halen. Niets voor niets komen jouw talenten pas tot bloei als de context daarbij past. Waarin jij je lekker voelt en het vertrouwen hebt om jezelf écht te laten zien. Geloof me, ik ben er het levende bewijs van. Door een context te creëren die veel beter voor mij werkt.

Hulp nodig?

Denk je nu, tja zit wat in maar geen idee wat nu écht bij mij past? En waar je blij van wordt? Ik help je graag! Volg mijn gratis webinar ‘Dertigersdilemma? Ontdek waar je écht blij van wordt!‘. Of kies voor mijn Kickstart: anderhalf uur met mij aan de slag om jouw unieke kwaliteiten, persoonlijke drijfveren én ontwikkelpunten op een rij te zetten. De eerste stap naar keuzes die beter bij jou passen en meer energie.

MEER LEZEN?

HET GEVOEL VAN FALEN

HET GEVOEL VAN FALEN Wauw, wat heeft me dat vaak dwars gezeten. Continu die onrust voelen, de onzekerheid, de twijfels en een hoofd dat overuren maakt. Het voelde als een worsteling, met mezelf dan vooral. Waarbij ik op het ene moment vol overtuiging dacht: ja, ik ga NU mijn baan opzeggen. En het andere moment [...]

LIEVE MAMA

LIEVE MAMA Wat is het toch met ons mama’s dat we de liefste, leukste, grappigste moeder voor onze kids willen zijn en onszelf daarbij soms compleet uit het oog verliezen? Vooral als we volop in de tropenjaren zitten. Je weet wel, die tijd met gebroken nachten, huilende kids, flesjes, hapjes, tandjes, vieze luiers en oh [...]

BEN IK DE ENIGE?

BEN IK DE ENIGE? Ben ik de enige die hier tegenaan loopt? Hoor ik vaak. ‘Nee, zeker niet’ is meestal mijn antwoord. Want 9 van de 10 keer gaat het om de vraag: wat wil ik nu écht? De antwoorden heb je vaak zelf, maar het is goed zoeken. Flink graven, doordenken, juist even niét [...]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.