LIEVE MAMA

LIEVE MAMA

Wat is het toch met ons mama’s dat we de liefste, leukste, grappigste moeder voor onze kids willen zijn en onszelf daarbij soms compleet uit het oog verliezen?

Vooral als we volop in de tropenjaren zitten. Je weet wel, die tijd met gebroken nachten, huilende kids, flesjes, hapjes, tandjes, vieze luiers en oh ja, ook heel veel liefde en knuffels natuurlijk.

Want wauw, wat is dat moederschap intens. Intens mooi, intens genieten, vanuit je diepste kern. Onvoorwaardelijke liefde geven, met alles wat je in je hebt.

Alles? Ja alles. Als je kind straalt van puur geluk en blijdschap, zoals alleen kinderen dat kunnen. Maar ook als het even niet zo lekker gaat. Als je kind verdriet heeft of in een lastige fase zit.

Juist dan, geef je als moeder vaak alles. Want als je kind niet lekker in zijn vel zit, ga jij ook niet lekker. Zet je jezelf opzij en doe je alles om je kind te helpen. Geef je 100%, 200% ongeacht hoeveel (of hoe weinig!) energie je zelf hebt.

Maar ken je dat zuurstofmasker in het vliegtuig? Dat masker zet je eerst bij jezelf op, zodat je daarna je kind kan helpen. Je kent de metafoor waarschijnlijk, maar pas je hem ook écht toe?

Hoe vol is jouw emmer? Hoe leeg is jouw energietank? Neem even tijd om deze vraag te beantwoorden, op een schaal van 0 tot 10. En pak dit moment om even bij jezelf in te checken: hoe voel je je nu?

Is jouw energie om te huilen? Bedenk dan wat je tegenhoudt om goed voor jezelf te zorgen. Je kind? Je werk? Je drukke leven? Vaak ben jij het zelf.

Want serieus, kun jij een goede moeder zijn als je opgebrand bent?

Hoe mooi zou het zijn als je je kind juist het goede voorbeeld geeft door goed voor jezelf te zorgen. Als je je zoon of dochter voorleeft dat ook hij of zij naar zichzelf mag luisteren, zichzelf niet voorbij rent en keuzes maakt waar hij of zij blij van wordt. Dat willen we toch allemaal?

Lieve mama, wat doe jij om goed voor jezelf te zorgen vandaag? ❤️

Ontdekken waar jij nu écht blij van wordt en waar jij energie van krijgt? Tijdens mijn gratis webinar ‘Mama is MOE: 5 tips voor meer energie’ vertel ik je er alles over. Schrijf je nu gratis in voor maandag 17 mei of donderdag 20 mei om 19.30 uur.

MEER LEZEN?

HET GEVOEL VAN FALEN

HET GEVOEL VAN FALEN Wauw, wat heeft me dat vaak dwars gezeten. Continu die onrust voelen, de onzekerheid, de twijfels en een hoofd dat overuren maakt. Het voelde als een worsteling, met mezelf dan vooral. Waarbij ik op het ene moment vol overtuiging dacht: ja, ik ga NU mijn baan opzeggen. En het andere moment [...]

BEN IK DE ENIGE?

BEN IK DE ENIGE? Ben ik de enige die hier tegenaan loopt? Hoor ik vaak. ‘Nee, zeker niet’ is meestal mijn antwoord. Want 9 van de 10 keer gaat het om de vraag: wat wil ik nu écht? De antwoorden heb je vaak zelf, maar het is goed zoeken. Flink graven, doordenken, juist even niét [...]

WAT GUN JIJ JEZELF?

WAT GUN JIJ JEZELF? Wat gun jij jezelf? Ik hoorde het van een collega coach een paar weken terug. “Gecoacht worden in plaats van coachen. Gun het jezelf!” En ik dacht meteen: YES! Wat mooi eigenlijk. Het is best wel een roerige periode in ons gezin de afgelopen maanden. Bevallen van onze mooie zoon Sam, [...]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.